Hei,

olemme saaneet tietoomme, että asiakkaillemme on saapunut cPanel-järjestelmän nimissä lähetettyjä huijausviestejä, joissa kalastellaan cPanel-kirjautumistietoja. Viesteissä väitetään, että cPanel-palvelun levytila on täyttymässä ja viesti sisältää linkkejä, joita ohjeistetaan painamaan.

Viestin sisältö ei pidä paikkaansa ja sen linkkejä ei tule painaa missään tilanteessa; linkkien takaa löytyy epäaito kirjautumissivu, joka varastaa sinne syötetyt kirjautumistiedot. Alla on esimerkkikuva kalasteluviestistä otsikoineen:

Kuvaan verraten kohdissa “Verkkotunnus” näkyy asiakkaan verkkotunnus ja punaisella alleviivatussa kohdassa (Gmailissa) näkyy viestin oikea lähettävä osoite. Mikäli vastaanotat tämän kaltaisen viestin, poista se heti ja estä lähettäjän osoite. Webhotelli.fi:n palvelimet lähettävät aina oikeat levytilailmoitukset suomenkielisellä otsikolla, esimerkkinä:

[verkkotunnus] Webhotelli.fi: Tilankäyttöilmoitus: Palvelunne “xxxx” (verkkotunnus) levytila loppuu pian

Huom: Mikäli olet painanut kalasteluviestin linkistä ja syöttänyt cPanel-kirjautumistietosi, vaihda cPanel-käyttäjätunnuksesi salasana mahdollisimman nopeasti tämän ohjeen mukaisesti. Voitte myös pyytää uutta salasanaa asiakaspalvelumme kautta: tuki@webhotelli.fi

Löydät seuraavasta linkistä cPanel-järjestelmän kehittäjän virallisen tiedotteen kalasteluviesteistä: cPanel tiedote

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: tuki@webhotelli.fi