Löydät täältä tietoa ja toimintaohjeita heinäkuun 2024 elinkaaripäivitykseen. Päivitämme artikkelin sisältöä.

Tietokanta

Tietokantapalvelinohjelmisto päivittyy versioon MariaDB 10.6. Suurin osa sisällönhallintaohjelmistoista (kuten WordPress) selviää tästä ongelmitta eikä sivustojen ylläpitäjillä pitäisi olla tarvetta toimenpiteisiin.

Jos sivustosi ei toimi migraation jälkeen, käytössäsi oleva sisällönhallintaohjelmisto kannattaa ensin yrittää päivittää uusimpaan versioonsa.

Jos sivusto on itse koodattu tai räätälöity, kehittäjäsi löytää tarvittavat tiedot muutoksista MariaDB 10.3:n jälkeen seuraavista linkeistä:

Changes and Improvements in MariaDB 10.4
Changes and Improvements in MariaDB 10.5
Changes and Improvements in MariaDB 10.6

Välityspalvelin

Siirron yhteydessä Webhotelli.fi:n nimipalvelimilla olevat DNS-tietueet päivitetään automaattisesti ohjaamaan uuteen kohdepalvelimeen. Jos kuitenkin käytät jonkin muun palveluntarjoajan nimipalveluita, tulee sinun vaihtaa ilmoittamamme uusi IP-osoite käyttöön kun palvelusi on siirtynyt

Vanha palvelin välittää liikennettä eteenpäin (proxy) uudelle palvelimelle siirtymäaikana, mikäli IP-osoitteen vaihto nimipalvelussasi viivästyy. Pidämme välityspalvelua päällä heinäkuun 2024 puoleenväliin saakka.

Proxy-toimintoon liittyy kuitenkin tiettyjä tärkeitä rajoitteita:

• Vain http-liikenne sekä sähköpostitileihin kirjautumiset ohjataan uudelle palvelimelle
  • Emme voi taata että ohjaus toimii kaikkien sivustojen kohdalla täysin ongelmitta
  • Varsinaista sähköpostiliikennettä eli saapuvia viestejä EI ohjata uudelle palvelimelle